Emoji 2

La setmana passada vam veure que amb l’actualització d’Android 6.0.1 Marshmallow aterraven també uns quants emojis nous com el del burret o el tac. En algunes aplicacions arribaran d’aquí a poc (com ara WhatsApp) però per a la resta caldrà esperar molt de temps per aconseguir aquesta versió. Si no us ve de gust esperar, avui us ensenyem com fer-ho sense necessitat de tenir aquesta última actualització oficial.

Els emojis d’Android es troben dins de la carpeta / system com un arxiu de tipografia. Per això, caldrà fer root prèviament per accedir a aquesta part de la memòria i poder activar les noves icones. No us preocupeu: el procés és molt senzill i si seguim les instruccions pas a pas , no aneu a tenir cap problema.

El primer que necessitarem és tenir root en el nostre dispositiu . Reviseu el model d’Android que teniu i feu servir el mètode que sigui més senzill. Kingroot és el més ràpid però hi ha sospites que l’eina mana els IMEI a la Xina pel que aneu amb compte si la feu servir. Un cop tinguem permisos de root, és hora d’instal·lar la nova font.

La font amb els emojis nous d’Android la podeu descarregar en el següent enllaç. Un cop la tingueu, passeu a la memòria del vostre telèfon. A continuació aneu a / system / font a través d’un explorador d’arxius amb suport root (a mi m’agrada molt Solid Explorer). Abans de copiar la font busquem l’arxiu «NotoColorEmoji.ttf» a la carpeta i el renombrem a «NotoColorEmojiCopia.ttf» per exemple.

Així, si alguna cosa surt malament, tenim una còpia de seguretat amb la versió anterior . A continuació copiem la font nova a / system / font. Entrem en les propietats de l’arxiu i modifiquem els permisos a rw-rr . Teniu una foto de pantalla sota d’aquestes línies perquè veieu com queda en Solid Explorer.

Emoji 1

Fet això només ens queda reiniciar el mòbil i començar a usar els nous emojis d’Android 6.0.1. Espera, dius que no et apareixen al teu teclat? És normal, la tipografia està en el sistema però probablement l’aplicació que utilitzis no els tingui encara incorporats. No et preocupis, hi ha dues opcions a dia d’avui:

  • Instal·lar-la darrera beta de Fleksy: cal apuntar-se a la seva comunitat a Google+ però vam trigar un segon a apuntar-nos.
  • Descarregar aquest teclat de Google modificat per funcionar amb els emojis. Ull: en aquesta versió apareixeran els de iOS 9, no els d’Android.

Si sou fans d’aquest tipus de modificacions segur que us recordareu de Emoji Switcher. Amb aquesta aplicació també funciona però porta temps sense actualitzar així que només veurem les noves icones amb l’estil dels iPhone. La solució més senzilla és que feu servir Fleksy que a més és un magnífic teclat.


La notícia Com usar els nous emojis d’Android 6.0.1 en dispositius amb una versió inferior va ser publicada originalment a NoticiasBlog per Juan Carlos González.